HUNEDOARA, Deva, Str. Gh. Baritiu nr. 2, 330065; Tel: +4(0) 254 213315, +4(0) 254 215755; Fax: +4(0) 254 215034, +4(0) 254 220911; E-mail: inspectorat@isj.hd.edu.ro

Facebook

Caravana de promovare învățământ profesional și dual

Strategia de dezvoltare a învățământului preuniversitar hunedorean include între țintele strategice: promovarea învățământului profesional și tehnic cu accent pe învățământul profesional și profesional dual, precum și promovarea unor măsuri dinamice pentru accesul la educaţie al tuturor copiilor şi elevilor.
În acest context conducerea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara desfășoară în perioada 22.02.2021 - 12.03.2021, în sistem on line, pe Google-Meet, Caravana de promovare ”Învățământul profesional și dual - ȘANSA de a deveni MESERIAȘ!”.
Cu acest prilej elevii de clasa a VIII-a și părinții lor vor putea obține informații utile și relevante despre modul de organizare și funcționare a învățământului dual, condițiile de acces la învățământul profesional şi tehnic sau beneficiile formării profesionale iniţiale prin învățământul profesional și tehnic, în general, şi ale formării prin învăţământul dual în special.
În cadrul caravanei se vor desfășura o serie de activități specifice în care elevii, „ambasadori” ai învăţământului profesional, tehnic şi dual, vor prezenta motivele alegerii școlii profesionale sau duale şi a calificărilor profesionale pe care le parcurg, De asemenea, alături de elevi, operatorii economici vor prezenta avantajele formării în cadrul companiilor pe care le reprezintă și oportunitățile de angajare pe care le au absolvenții învățământului profesional și dual.
Săptămânal, prin intermediul acestei caravane, vor fi prezentate meserii relevante pentru piaţa muncii, şcolarizate în sistemul de educaţie şi formare profesională.

La acțiunile desfășurate în cadrul campaniei vor fi invitați să participe elevii claselor a VIII-a, părinții acestora, precum și reprezentanți ai comunității locale.

Articolul original aici.

Educatia continua

IMG 20200930 WA0001

Învățare ONLINE

invatare online

Comunicate de presa

salvaticopiii

geoparc